Начин на приготвяне
Предварително размразете рибата. По възможност оставете това да се случи бавно, на стайна темепратура.
Щом рибата омекне се овкусява от двете страни със сол и черен пипер на вкус. Нарязва се на порции и се оставя на страни.
Подготвяме си и сместа за паниране на рибата.
Ще са ни необходими три отделни дълбоки чинии. В първата разбиваме на пяна яйцата, втората се слага брашното, а в третата натрошен натурален корнфлекс.
Аз го натрошават с ръце, но ако искате използвайте за ваше улеснение хаванче или дори кухненски блендер.
Загряваме тиган с доволно количество мазнина (олио).
Рибните филета първо потапяне в брашно, след това е ред на яйцето и накрая в натрошения корнфлекс. Притиска ме леко с ръце, за да залепне добре.
Пържим пангасиуса от двете страни до златисто.
Панираният пангасиус с корнфлейкс е много вкусен като основно ястие или бирено мезе.