Начин на приготвяне
Морковите и лука се нарязват на едро.
В тенджера под налягане се слагат зеленчуците, нарязаното на късчета телешко месо, дафиновият лист, целината и черният пипер. Посоляват се на вкус и се сваряват.
Зеленчуците и месото се изваждат и бульонът се прецежда.
В тенджера се разтопява кравето масло. Прибавя се брашното и се залива с бульона. Добавят се червеният пипер, доматеното пюре и нарязаните на дребно картофи.
Ароматната телешка супа се вари до омекване на картофите. Добавят се месото и нарязаните на по-дребно зеленчуци.
Вкусната супа се оставя още 4-5 минути на котлона и се поръсва с дребно нарязан магданоз.
Приятен апетит с превъзходната телешка супа!