Начин на приготвяне
Нарежете телешкото на малки парчета и ги запържете в тиган с малко сгорещено олио.
Почистете и наситнете лука и морковите, добавете ги към задушеното телешко и продължете да задушавате продуктите.
След като зеленчуците омекнат, добавете телешки бульон или топла вода. Прибавете наситнените дръжки от магданоз, дафиновия лист и оставете супичката да се вари до готовност на месото.
Когато телешкото вече е готово, отделете една купичка от течността настрана. Добавете фидето към телешката супа и оставете да се вари 10-тина минути.
Отделно разбийте яйцето с киселото мляко и постепенно налейте от отделения бульон.
Внимателно добавете и брашното. Налейте бульон от горещата супа и добавете получената застройка постепенно, за да се темперира правилно.
Намалете силата на огъня и овкусете с черен пипер и сол. Добавете наситнените скилидки чесън и оставете да вари още 10-тина минути.
Поръсете топлата супа с магданоз и сервирайте.
Гъстата телешка супа с фиде е готова.