Начин на приготвяне
Месото се нарязва и сварява за предпочитане в тенджера под налягане за около час, като към него освен вода се добавят сол, дафинов лист, 1/2 връзка магданоз, 1 глава лук (разполовена), олио, бахар и черен пипер на зърна.
Тези подправки се слагат, за да бъде бульонът по-ароматен.
След сваряване месото се изважда и бульонът се прецежда.
Към прецедения бульон се добавят нарязаните на едро зеленчуци и телешкото и супата се връща обратно на котлона.
Може да затворите тенджерата под налягане и да варите още 15 минути или да приготвите вкусната телешка супа в обикновена тенджера.
Във втория случай трябва да готвите ястието поне 30-40 минути.
Класическата телешка супа се поднася поръсена с магданоз.
По желание може да добавите и лют червен пипер.