Начин на приготвяне
Измийте телешкото рагу и го прехвърлете в тенджерата под налягане. Налейте ракия, вода, сол и олио.
Сложете тенджерата на котлона и преди за затворите капака, махнете образувалата се пяна. Ракията се слага, за да се свари по-бързо месото.
След като затворите плътно капака на тенджерата, засечете 30 минути от момента, в който от клапана започне да излиза пара.
Махнете капака, долейте вода и прибавете почистените и нарязани на едро моркови, корен целина и лук.
Щом зеленчуците започнат да омекват, добавете кубчето бульон и нарязаните на едро картофи. Ако искате, може да добавите 3-4 лъжици смлени домати, но това не е задължително.
Щом телешкото варено е почти готово, добавете наситнените листа целина. Овкусете готовото ястие с прясно смлян черен пипер.
Забележка: Ако искате хубав и ароматен бульон, задължително използвайте телешко с кокал.
Телешката манджа в тенджера под налягане е готова.