Начин на приготвяне
Месото за кебап се измива, подсушава и нарязва на късове. Олиото се загрява в тенджерата под налягане и месото се добавя към него. Месото се запържва от всички страни и едва тогава към него се добавя нарязаният на ситно лук.
Задушава се за няколко минути и се налива виното. Изчаква се малко, за да се поизпари алкохолът и се слага доматеният сок, в който предварително е разтворена чаена лъжичка захар.
Долива се гореща вода и се прибавят подправките (дафинов лист, бахар, сол, черен и червен пипер). Тенджерата се затваря и се засичат 40 минути, след като започне да изпуска пара от клапата.
Когато времето изтече, налягането в тенджерата се освобождава и капакът се отваря. Брашното се разбърква с малко хладка вода и се добавя към ястието, което отново се поставя на котлона (без да се слага капака) за няколко минути, за да се сгъсти.
Оризът се приготвя според указанията на опаковката - пакетчето се пуска във вряща вода за 10 минути.
Ястието винен кебап може да се поднесе и с картофено пюре.
Страхотен Винен кебап в тенджера под налягане - опитайте!