Начин на приготвяне
Сложете маслото и олиото в тенджерата под налягане и ги загрейте. Измийте месото и го нарежете на хапки.
Сложете го в мазнината и го запържете до златисто. Добавете праза, нарязан на полумесеци. Затворете леко капака и задушете за 5 минути. Махнете капака и сложете гъбите.
Добавете солта, черния пипер и разбъркайте. Налейте бирата. Изчакайте няколко минути, докато се изпари алкохолът, и затворете капака.
Като се вдигне налягането намалете котлона и варете половин часа. Изключете и изчакайте да излезе парата, преди да отворите капака.
Оставете леко да се охлади и сервирайте задушеното телешко охладено в подходящи чинии.
Телешкото задушено в тенджера под налягане е готово.