Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко задушено със зеленчуци

Телешко задушено със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Телешко задушено със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • телешко месо - 700 г
  • лук - 2 - 3 малки глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 2
  • целина - 200 г глава
  • картофи - 4 - 5 малки
  • доматено пюре - 2 с.л
  • червено вино - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на късове и го начукайте внимателно с чукче за месо, за да го направите по-крехко.

Овкусете месото със сол и черен пипер, залейте със 100 мл вино и оставете да се маринова за 2-3 часа.

Прехвърлете маринованото телешко в глинен гювеч.

Добавете обелените и измити зеленчуци, като оставите почистените глави лук и картофите цели, а целината и морковите - едро нарязани.

Размийте с останалото вино доматеното пюре, чесъна и залейте в гювеча.

Овкусете със сол и долейте топла вода, която трябва да покрие зеленчуците. Сложете капака на съда и пъхнете да се пече на 200 градуса за около 2 часа и 15 минути.

Рейтинг

3.8
54
48
35
21
10
Дай твоята оценка: