Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Виенски говежди пържоли

Виенски говежди пържоли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Виенски говежди пържоли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 4 бр. говежди пържоли
  • олио - 60 мл
  • масло - 40 г
  • бульон - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите, от които предварително сме отстранили тлъстината и сухожилията, правим няколко разреза по периферията, посоляваме, поръсваме с черен пипер и поставяме в голям тиган със силно сгорещено олио.

Пържете 2-3 минути от едната страна, обърнете, добавете ситно нарязания лук и доизпържете.

След 2 минути извадете месото и запържете лука до зачервяване, изливаме олиото, прибавяме маслото и бульон, възвираме и заливаме пържолите с този сос при поднасяне.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: