Пържоли с цигански сос

тинтин
Новак
308033k
Пържоли с цигански сос1 / 2
24/02/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Вкусни пържолки и още по-вкусен сос - какво чакате?"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 бр. от врат
  • лук - 1 гл.
  • олио - 50 мл.
  • шарена сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • домати - 1 буркан
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • вегета - люта
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме месото с шарена сол, чубрица, черен пипер, лук нарязан на филийки. Трябва да престои така най-малко 6 часа в хладилника.

След това в тиган с олио го изпържваме и слагаме в чиния.

В същата мазнина приготвяме доматения сос, изпържваме пасираните домати, докато се изпари водата. Прибавяме вегета, черен пипер, чесъна счукан и лютата чушка на ситно нарязана.

Връщаме пържолите в соса, заедно да поврят малко.

Сервираме пържолите поляти с доматения сос.

Бон Апети!

Рейтинг

4.4
55
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

яшго с м-----
яшго с м-----
тин ял лиси цигански сос че сиго нарекал цигански пробвай в изгрев даго яадеш с рязан кремвиш
22.03.2014 15:10
1
2
SStan
SStan
Ще го пробвам! Да видим какво ядат братята! :)
22.03.2014 14:00
1
Павлинка Георгиева
Павлинка Георгиева
Такъв сос приготвям към пържени кюфтета,кренвирши или салам и е много вкусен,но прибавям щипка захар и не съм знаела,че го наричате цигански.Аз го наричам вкусен мързелив доматен сос.
16.06.2013 14:48
2