Пиле по цигански

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329743
Пиле по цигански1 / 2
08/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • царевица - 1 ч.ч.
  • грах - 1 ч.ч.
  • гъби - 100 г
  • олио
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо на средноголеми парчета. Поръсваме го с нишестето и запържваме в сгорещено олио от всички страни.

Когато се запържи отвсякъде го изваждаме и прибираме на топло, а в същата мазнина запържваме зеленчуците.

Първо лука, морковите и гъбите, а после и граха и царевицата. Когато сложим всички зеленчуци овкусяване със сол и черен пипер и наливаме малко вода и задушаваме на тих огън до пълното им омекване.

Връщаме вътре пилешкото месо и варим още 5 минути. Поднасяме топло и щедро поръсено с магданоз.

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

an
an
първото условие е пилето да КРАДЕНО...
29.09.2013 13:55
12