Начин на приготвяне
Заливаме телешките кости със студена вода и кипваме. Варим, като периодично отстраняваме образувалата се пяна. Когато престане да се образува пяна добавяме ситно нарязаните праз, целина, моркови, зелените подправки и главата лук, цяла със забодено в нея карамфилче.
Потапяме само за миг момиците във врящата вода и веднага я изваждаме. Поставяме пилето, нарязано на порции и телешкото месо, нарязано на кучета при останалите продукти. Варим ястието на умерен огън до пълното сваряване на месата.
Загряваме маслото и запържваме брашното до златисто. При непрекъснато бъркане добавяме около 600 мл от бульона. Варим до сгъстяване на умерен огън. Сваляме запръжката от котлона, добавяме сметаната, в която сме разбили жълтъците на яйцата и виното и връщаме на огъня, колкото да се затопли хубаво, но без да кипне.
Изваждаме сварените телешко и пилешко месо. Поднасяме месата обилно полети със сос. По желание може да добавите варен ориз за гарнитура.