Начин на приготвяне
Подправете пилешките гърди с чесъна, ароматния пелин, солта и черния пипер. Стопете маслото и 1 с.л. олио в тиган и леко запържете пилешкото - по 3 минути от всяка страна. Пренесете в огнеупорна тавичка.
Загрейте останалото олио в тиган, сложете нарязаните кромид и пресен лук и пържете около 5 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, захарта, ригана и пилешкия бульон. Подправете със сол на вкус и черен пипер. Варете 15 минути на тих огън.
Загрейте фурната на 180 градуса. Излейте доматения сос върху пилешките гърди, покрийте с фолио и поставете в загрятата фурна. Печете около 25 минути.
Пуснете грила на най-силните градуси. Извадете пилешкото от фурната и покрийте с резените моцарела.
Сложете под грила за 3-5 минути или докато сиренето се разтопи. Украсете с маслини и листа джоджен и поднесете. Може да замените маслините и джоджен с прясна салата.