Начин на приготвяне
Сложете телешките пържоли в плик или между два листа и ги начукайте, докато не станат много тънки. Загрейте маслото и ги изпържете по 2 минути от всяка страна, след което ги извадете и в същата мазнина запържете ситно нарязаната глава лук и гъбите.
Когато зеленчуците омекнат, върнете пържолите, поръсете с риган, черен пипер, сол и босилек на вкус, залейте с бульона и виното и задушавайте на тих огън 25-30 минути. Извадете задушените пържоли и ги приберете на топло.
Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със сметаната. Вземете малко от горещия сос и го добавете към сметановата смес. Постепенно темперирайте сместа, след което я добавете към гъбите и лука. Кипнете и варете на тих огън до сгъстяване.
Сварете пастата до омекване. Отцедете и сервирайте телешки пържоли с гарнитура паста и обилно количества сметанов сос.
След това ви остава само да се насладите на това телешко по италиански.