Телешко по италиански

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Телешко по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки пържоли - 4 бр. бонфиле
  • масло - 30 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 100 г
  • бульон - 125 мл пилешки
  • бяло вино - 125 мл
  • босилек
  • риган
  • магданоз
  • за гарнитурата
  • паста - 225 г по избор (макарони, талятели, спагети)
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 10 мл животинска, течна
  • масло - 30 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешките пържоли в плик или между два листа и ги начукайте, докато не станат много тънки. Загрейте маслото и ги изпържете по 2 минути от всяка страна, след което ги извадете и в същата мазнина запържете ситно нарязаната глава лук и гъбите.

Когато зеленчуците омекнат, върнете пържолите, поръсете с риган, черен пипер, сол и босилек на вкус, залейте с бульона и виното и задушавайте на тих огън 25-30 минути. Извадете задушените пържоли и ги приберете на топло.

Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте със сметаната. Вземете малко от горещия сос и го добавете към сметановата смес. Постепенно темперирайте сместа, след което я добавете към гъбите и лука. Кипнете и варете на тих огън до сгъстяване.

Сварете пастата до омекване. Отцедете и сервирайте телешки пържоли с гарнитура паста и обилно количества сметанов сос.

След това ви остава само да се насладите на това телешко по италиански.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: