Начин на приготвяне
Пържолите с чеснов сос се приготвят на скара или леко запържване със съответните подправки.
За да бъдат пържолите сочни, може и да ги изпечете в тавичка с вода и подправките.
След като са готови, ги сложете в подходящ съд, за да можете да ги полеете с виното. Сложете капака и задушете пържолите.
През това време приготвяме домашния чеснов сос.
Почистете скилидките чесън и ги нарежете на филийки. Сложете олиото на котлона в тиган или друг удобен съд. Когато се заглее олиото, слагате нарязания чесън, запържвате и добавяте брашното.
Разбърквате добре и след това слагате червения пипер. Разбърквате добре. Водата за соса загрявате в микровълнова например и я добавяте бавно към соса на котлона.
След това добавете и подправките и отново разбъркайте добре. Оставете на котлона, докато сосът за пържолите се сгъсти.
След това вдигнете от котлона и полейте пържолките със соса :)