Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Риба с чеснов сос

Риба с чеснов сос

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Риба с чеснов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • риба - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • орехи - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • копър - 1 връзка
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от костите и кожата, измива се добре, нарязва се на парчета по диагонал и всяка порция се начуква с чукче. Посолява се със сол и червен пипер.

Панира се с брашно и се изпържва в силно сгорещена мазнина. Чесънът се обелва и се счуква със сол, прибавят се ореховите ядки и заедно с чесъна се счукват до получаване на хомогенна смес.

Добавя се разбърканото мляко с дребно нарязания копър. Така приготвеният сос се поднася за гарнитура на изпържената риба.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: