Начин на приготвяне
Разбъркайте настъргания хрян с прясно изцедения лимонов сок, намажете със сместа измитите и подсушени рибни филета и ги оставете да престоят 30 мин. в хладилника.
Поръсете филетата със сол и черен пипер, оваляйте ги в брашното и ги изпържете по 1-2 мин. от двете страни в сгорещеното масло.
Наредете ги в тавичка и ги сложете да се пекат 10 мин. по средата на предварително загрята на 170 градуса фурна.
Измийте ябълките, обелете ги, настържете ги, изсипете ги в тенджера, залейте ги с ябълковия сок и ги варете 2 мин. на умерен огън.
Отделно сварете за 25 мин. обелените, измити и нарязани на кубчета картофи и ги отцедете, но не изхвърляйте водата.
Размачкайте картофите, смесете ги с ябълковата смес, залейте с горещото прясно мляко и малко от картофената вода, овкусете с индийското орехче, черен пипер и сол и бъркайте всичко добре, докато получите гладко зеленчуково пюре.
Сложете по две парчета печена риба във всяка чиния, гарнирайте с пюрето и сервирайте.