Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч с пилешко и картофи

Гювеч с пилешко и картофи

Гювеч с пилешко и картофи
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Този гювеч с вкусно пилешко и картофи е от онези рецепти, които не се забравят. Запишете си я обезателно."

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр.
  • малък патладжан - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • грах - 1 к.ч. консервран
  • домати - 1 к.ч. консервирани
  • чесън - 1 глава
  • пилешко месо - 700 г
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на парчета. Патладжанът се нарязва на кубчета и се накисва в подсолена вода. Нарязва се морковът на кръгчета и лукът на полумесеци.

Всички зеленчуци, заедно с отцеденият патладжан, грах и домати се смесват в глинен гювеч. Овкусяват се със сол, червен пипер, олио и дафинов лист. Поръсва се една супена лъжица брашно и се налива около чаша вода.

Отгоре се подрежда пилешкото месо, поръсено със сол и червен пипер. Между месото се слага разрязана на две глава чесън.

Гювечът с пилешко и картофи се похлупва и поставя в студена фурна. Ястието се готви два часа или до приятен загар.

Ако гювечът ви харесва, опитайте и предложенията ни за постен гювеч на фурна или любимия гювеч с пуешко и картофи.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: