Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на парчета. Патладжанът се нарязва на кубчета и се накисва в подсолена вода. Нарязва се морковът на кръгчета и лукът на полумесеци.
Всички зеленчуци, заедно с отцеденият патладжан, грах и домати се смесват в глинен гювеч. Овкусяват се със сол, червен пипер, олио и дафинов лист. Поръсва се една супена лъжица брашно и се налива около чаша вода.
Отгоре се подрежда пилешкото месо, поръсено със сол и червен пипер. Между месото се слага разрязана на две глава чесън.
Гювечът с пилешко и картофи се похлупва и поставя в студена фурна. Ястието се готви два часа или до приятен загар.
Ако гювечът ви харесва, опитайте и предложенията ни за постен гювеч на фурна или любимия гювеч с пуешко и картофи.