Начин на приготвяне
Пилето се разделя на порции. В тиган се налива олиото и маслото. След като се сгорещи мазнината, се слага пилешкото да се зачерви леко.
Предварително обелените картофи, се нарязват на големи парчета, и се подреждат в дълбока тепсия. Зачервеното пилешко се добавя към тях.
В същата мазнина се опържват и едро нарязани зеленчуци без доматите, и се добавят в тепсията. Отгоре се нареждат едро нарязани домати.
Посоляваме, и се добавя черният пипер на вкус.заливаме с една чаша вода. Покриваме плътно с домакинско фолио.Задушаваме във фурна за 30-35 минути (предварително загрята).
След това се маха фолиото и се запича за 10-15 минути. Поръсва се с ситно нарязан магданоз и чубрица.
Коментари