Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Гювеч с картофи по панагюрски

Гювеч с картофи по панагюрски

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088121k3921
Гювеч с картофи по панагюрски
Снимка: Аника Войт
1 / 3
15/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави големи
  • бамя - 400 - 500 г
  • домати - 3 бр. пресни
  • олио - 70 мл
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете внимателно всички зеленчуци. Картофите нарежете на средно големи кубчета. Лукът и морковите също се наситняват.

Бамята почистете от дръжките. Доматите обелете и нарежете на ситно.

Предварително се запържва лукът. В подходящ тиган загрейте половината количество от олиото. Сложете вътре моркова и лука и запържете за кратко.

Щом цвета на лука започне да се променя, изсипете съдържанието на тигана в гювеча. В него поставете и останалите зеленчуци.

Подправете зеленчуковия гювеч със сол и червен пипер. Добавете чубрица. Налейте и не повече от 100-150 мл вода. Разбъркайте внимателно и затворете гювеча с картофи с капака.

Сложете във фурната и я включете на 220 градуса. Гответе гювеча с картофи по панагюрски за около час.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: