Начин на приготвяне
Почистете внимателно всички зеленчуци. Картофите нарежете на средно големи кубчета. Лукът и морковите също се наситняват.
Бамята почистете от дръжките. Доматите обелете и нарежете на ситно.
Предварително се запържва лукът. В подходящ тиган загрейте половината количество от олиото. Сложете вътре моркова и лука и запържете за кратко.
Щом цвета на лука започне да се променя, изсипете съдържанието на тигана в гювеча. В него поставете и останалите зеленчуци.
Подправете зеленчуковия гювеч със сол и червен пипер. Добавете чубрица. Налейте и не повече от 100-150 мл вода. Разбъркайте внимателно и затворете гювеча с картофи с капака.
Сложете във фурната и я включете на 220 градуса. Гответе гювеча с картофи по панагюрски за около час.