Начин на приготвяне
Оризът се накисва за 30 минути в студена вода. Шафрана се слага в леко затопленото мляко за около 5-7 минути заедно със стафидите.
Загрейте маслото и запържете ситно нарязаната глава лук и джинджифила и запържете на умерен огън за около 5-6 минути. Когато лукът омекне добавете и кимиона, кориандър, канелата, шушулките кардамом и черен пипер на вкус.
Запържете за още 2 минути и добавете ориза. Разбъркайте е налейте вряща вода.
Водата трябва да е в достатъчно количество, така че да покрие ориза поне с 5 сантиметра. Варете ястието на умерен огън под похлупак за 7-8 минути.
Вземете ароматизираното с шафран мляко и го излейте зигзагообразно върху ориза, но не разбърквайте. Задушавайте ориза докато напълно попие течността.
Преди поднасяне добавете ананаса и ядките, разбъркайте и сервирайте топло.