Начин на приготвяне
Тестото се разточва леко и се слага във форма за торта, намазана с масло. Пече се 25 минути на 210 градуса, като предварително се покрива с хартия за печене и се поръсва с бобени зърна. Вади се от формата и се охлажда.
Единият ананас се смила и се изцежда. Сокът се кипва. В тенджерка се смескват яйцата, захарта и брашното и се заливат с горещия ананасов сок. Загряват се на слаб огън в продължение на 7 минути, без да кипват.
Кората на лимоните се обелва, нарязва се на ситни кубчета и се пуска за 2 минути във вряща вода. Прецежда се и се оставя настрана. Джинджифилът се обелва и се нарязва на ситни кубчета. Слага се в тенджера с половината захар и 600 милилитра вода и се вари на бавен огън 1 час. Изпеченото и изстинало тесто се поръсва с пудра захар и канела.
Другият ананас се обелва, нарязва се на 4 по дължина, отстранява се сърцевината и меката част се реже на тънки резени. Запържват се в масло, като се добавя останалата захар и се оставя да се карамелизира.
В яйчения крем се добавя сварената лимонова кора и джинджифилът. С крема се намазва тестото и отгоре се покрива с резените ананас. Поднася се топла.