Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Торта с ананас и джинджифил

Торта с ананас и джинджифил

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Торта с ананас и джинджифил1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • бутертесто - 600 г
  • ананас - 1 бр.
  • лимони - 4 бр.
  • канела - 1 с.л.
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 100 г
  • захар - 600 г
  • джинджифил - 200 г
  • за крема
  • ананас - 1 бр.
  • яйца - 8 бр. (жълтъци)
  • брашно - 70 г
  • захар - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се разточва леко и се слага във форма за торта, намазана с масло. Пече се 25 минути на 210 градуса, като предварително се покрива с хартия за печене и се поръсва с бобени зърна. Вади се от формата и се охлажда.

Единият ананас се смила и се изцежда. Сокът се кипва. В тенджерка се смескват яйцата, захарта и брашното и се заливат с горещия ананасов сок. Загряват се на слаб огън в продължение на 7 минути, без да кипват.

Кората на лимоните се обелва, нарязва се на ситни кубчета и се пуска за 2 минути във вряща вода. Прецежда се и се оставя настрана. Джинджифилът се обелва и се нарязва на ситни кубчета. Слага се в тенджера с половината захар и 600 милилитра вода и се вари на бавен огън 1 час. Изпеченото и изстинало тесто се поръсва с пудра захар и канела.

Другият ананас се обелва, нарязва се на 4 по дължина, отстранява се сърцевината и меката част се реже на тънки резени. Запържват се в масло, като се добавя останалата захар и се оставя да се карамелизира.

В яйчения крем се добавя сварената лимонова кора и джинджифилът. С крема се намазва тестото и отгоре се покрива с резените ананас. Поднася се топла.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: