Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба с джинджифил и соя

Печена риба с джинджифил и соя

IlariaIlaria
Новак
59762531
Печена риба с джинджифил и соя1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • риба - 800 г цяла (червен или др.)
  • джинджифил - 1 с.л. настърган пресен
  • фъстъчено олио - 1 с.л.
  • оризово вино - 1/4 ч.ч. (60 мл)
  • соев сос - 1/4 ч.ч. (60 мл)
  • захар - 1 ч.л.
  • зелен лук - 3 стръка скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе рибата за готвене, като я почистите и подсушите. От всяка страна по повърхността направете по 3 плитки прореза с нож. Сложете рибата в подмазнена тава.

Натрийте рибата с джинджифила и я залейте със смесените олио, вино, соев сос и захарта.

Сложете я да се пече покрита с фолио за около 25 минути в предварително загряна фурна - докато е напълно сготвена.

Поднесете рибата в чиния, залята със соса от печенето и покрита със скълцан фино зелен лук.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: