Меденки с джинджифил

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Меденки с джинджифил
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
47 мин.
Порции
5
"Ако искате да опитате от тези меденки, преди децата да си изяли до последната, пригответе двойно количество"

Необходими продукти

  • брашно - 300 г
  • масло - 150 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • сода - ½ ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • карамфил - ½ ч.л.
  • сол - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме омекналото до стайна температура масло със захарта до побеляване.

Добавяме яйцето и меда и разбиваме за 5 минути.

Отделно смесваме сухите съставки и постепенно ги прибавяме към маслената смес.

Правим тесто, което разделяме на топки. Увиваме ги във фолио оставяме в хладилника за около час. Така увито тестото може да преседи няколко дена.

От тестените топки режем формички, нареждаме ги върху хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8-12 минути, докато покафенеят леко. Оставяме за 5 минути и украсяваме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: