Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Пъстърва с джинджифил по китайски

Пъстърва с джинджифил по китайски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Пъстърва с джинджифил по китайски1 / 2
19/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • зелен лук - 4 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • морска сол
  • За соса
  • джинджифил - 1 ч.л. пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • соев сос - 3 с.л.
  • оризово вино - 3 с.л.
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пъстървата със сол и я оставете настрана.

Междувременно сипете всички съставки за соса в тенджерка и задушете за 5 минути.

Нарежете по дължина зеления лук на тънки резени. Поръсете рибата с нарязания джинджифил и чесъна с джинджифиловия сос и задушете на пара за 15 минути.

Сервирайте със зеления лук, соса и варен ориз за гарнитура.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: