Начин на приготвяне
Тази рецепта е много лесна за изпълнение.
За разлика от класическите яйца по панагюрски, които се приготвят с поширани яйца, тук яйцата се пържат.
Ето и как да приготвите яйца на очи по панагюрски:
Приготвяте си обикновени яйца на очи, които оставяте да се пържат на ниска степен на котлона, и захлупвате със стъклен похлупак.
Когато яйцата са готови отдолу, ако прецените, може да ги обърнете, за да се изпържи и жълтъкът.
В чиния натрошавате сиренето, отгоре слагате изпържените яйца и заливате с кисело мляко, разбъркано със счукан чесън.
Запържвате маслото с червен пипер и заливате ястието.
Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз.
Коментари