Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи по испански

Яйца на очи по испански

Яйца на очи по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Защото не всички яйца на очи са еднакви - някои, като тези по испански, са по-вкусни"

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг
  • лук - 3 глави
  • бекон - 250 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 8 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, режат се на пръчици или кубчета. И се изпържват в тиган или във фритюрник за по-лесно.

Лукът се нарязва на филийки, беконът се реже на ивици. В голям, дълбок тиган се сгорещява олиото и в него на слаб огън се запържва лукът. Прибавя се и бекон и пърженето продължават, докато лукът омекне и се зачерви.

Когато лукът е готов, се прибавят пържените картофи, разбъркват се и едно по едно се чукват яйцата. Овкусяват се със сол и черен пипер и ястието се бърка, докато яйцата станат готови.

Ястието се сервира поръсено със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: