Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца на очи по добруджански

Яйца на очи по добруджански

IlariaIlaria
Новак
59762531
Яйца на очи по добруджански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 8 бр.
  • качамак - 500 г
  • масло - 130 г краве
  • червен пипер - 5 г
  • оцет - 15 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупените яйца се сипват поединично във вряща, леко подкиселена и подсолена вода. Веднага отстранете съда от огъня. Когато белтъкът побелее и забули жълтъка, отново поставете съда на огъня.

Извадете яйцата с помощта на решетеста лъжица и ги разпределете върху разпределения в чинии варен качамак, поръсен с оцветеното в червен пипер горещо краве масло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: