Говежди рулади

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Говежди рулади1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 4 бр. пържоли
  • бекон - 4 бр. ленти
  • мас - 20 г
  • лук - 1 глава
  • бульон - 150 г
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите от говеждо месо, като леко ги изтъняваме. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Поставяне по малко ситно нарязан пресен магданоз върху всяка пържола.

Покриваме всяка пържола с резен бекон. Навиваме на рулце и фиксираме с клечки за зъби. Загряваме мазнината и запържваме рулцата от всички страни. Готовите рула се изваждат, а в същата мазнина се запържва до златисто ситно нарязаната глава лук.

Всички продукти се сипват в подходящ съд (вкл. и маста), заливат се с виното и бульона, захлупват се с капак и се задушават до омекване на месото в загрята на 150 градуса фурна.

При поднасяне може да ги поръсите със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ивански
Ивански
Руладини, руладини... не рулади !
01.08.2013 21:18