Начин на приготвяне
Начукваме пържолите от говеждо месо, като леко ги изтъняваме. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Поставяне по малко ситно нарязан пресен магданоз върху всяка пържола.
Покриваме всяка пържола с резен бекон. Навиваме на рулце и фиксираме с клечки за зъби. Загряваме мазнината и запържваме рулцата от всички страни. Готовите рула се изваждат, а в същата мазнина се запържва до златисто ситно нарязаната глава лук.
Всички продукти се сипват в подходящ съд (вкл. и маста), заливат се с виното и бульона, захлупват се с капак и се задушават до омекване на месото в загрята на 150 градуса фурна.
При поднасяне може да ги поръсите със ситно нарязан магданоз.
Коментари