Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Най-вкусните телешки стекове

Най-вкусните телешки стекове

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Най-вкусните телешки стекове
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
9 мин.
Порции
2
"Толкова сочни, че се топят в устата тези телешки стекове - ако им добавите и гарнитура, равни няма да имат"

Необходими продукти

  • телешко месо - 2 стека
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В посочената рецепта няма много подправки и вкусове, защото месото трябва да е качествено, за да се получат хубави пържоли.

Нека стековете бъдат с дебелина около пръст и половина. С кост или без - това е ваш избор.

Оставете телешките стекове да престоят 30-тина минути на стайна температура, за да се отпуснат.

Загрейте грил тиган на силен огън и сипете 1-2 лъжици зехтин. Когато тиганът е напълно загрят, поставете пържолите.

Печете малко повече от минута, след което обърнете и от другата страна за още 2 минутки.

Когато обърнете пържолите, поръсете ги с едрата сол.

За да не е жилаво телешкото, отвътре трябва да е приятно розово.

Сервирайте с печени зеленчуци, картофи, салата или каквото обичате.

Най-вкусните телешки стекове са готови.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: