Начин на приготвяне
В посочената рецепта няма много подправки и вкусове, защото месото трябва да е качествено, за да се получат хубави пържоли.
Нека стековете бъдат с дебелина около пръст и половина. С кост или без - това е ваш избор.
Оставете телешките стекове да престоят 30-тина минути на стайна температура, за да се отпуснат.
Загрейте грил тиган на силен огън и сипете 1-2 лъжици зехтин. Когато тиганът е напълно загрят, поставете пържолите.
Печете малко повече от минута, след което обърнете и от другата страна за още 2 минутки.
Когато обърнете пържолите, поръсете ги с едрата сол.
За да не е жилаво телешкото, отвътре трябва да е приятно розово.
Сервирайте с печени зеленчуци, картофи, салата или каквото обичате.
Най-вкусните телешки стекове са готови.