Телешко филе с боровинки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921327686
Телешко филе с боровинки1 / 3
21/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко бонфиле - 1 кг
  • боровинки - 250 г пресни
  • сметана 250 мл готварска
  • масло - 80 г
  • олио - 50 мл
  • лимони - 1 бр.
  • коняк - 30 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете телешкото бонфиле от ципите и жилите. Нарежете леко диагонално на филии с дебелина 3 см. Леко начукайте телешките филии. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги намажете с олио от двете страни. Изпечете месото върху силно загрята плоча или скара, така че отвътре да остане леко розово, а отвън да се запечата.

Запържете маслото за кратко. Добавете измитите боровинки, залейте с коняка, лимонов сок и сметаната и задушавайте 15 минути на тих огън. Сложете телешките котлети и кипнете сместа. Задушавайте още 3-4 минути на тих огън и поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: