Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко филе с мексикански сос

Телешко филе с мексикански сос

Телешко филе с мексикански сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • телешко филе - 750 г или пилешки гърди
  • домати - 1 голям
  • люти чушки - 2 - 3 бр. или табаско
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • череши - 50 г сушени
  • бадеми - 50 г нарязани
  • шоколад - 75 г битер
  • бульон - 200 мл
  • масло - 4 с.л. или маргарин
  • сусамово семе - 20 г
  • карамфил - 1/4 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • риган - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в половината сгорещено масло дребно нарязаните лук и чесън, прибавете канелата, карамфила и наситнените обелен домат, сушени череши и бадеми и задушете още 5 мин.

Подправете с ригана, солта, черния пипер и ситно нарязаните чушлета и добавете бульона, в който сте разбъркали настъргания шоколад.

В останалото масло изпържете филето за 5-6 мин. от двете страни, нарежете го и поднесете резените месо, полети с шоколадовия сос и поръсени с изпърженото до златисто сусамово семе.

По желания поднесете с картофени крокети.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: