Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешко филе с кускус и млечен сос

Телешко филе с кускус и млечен сос

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • месо - 1. 5 кг телешко филе
  • кускус - 200 г
  • моркови - 1 бр. (по желание)
  • лук - 200 г кромид
  • чесън - 50 г
  • крема сирене - 200 г
  • брашно - 100 г
  • масло - 100 г краве
  • бульон - 1 л от магданоз, целина и моркови, може и от кубче
  • кисело мляко - 300 г
  • джоджен - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината от маслото и 2 чаши вода задушете едро нарязания лук с нарязаното на пържолки (по около 40 г) месо, моркова и джоджена.

В 600 мл подсолена вода сварете кускус и без да го изцеждате, го запържете в останалото масло, добавете сиренето и разбъркайте.

Във врящия бульон прибавете разбитото кисело мляко, брашното и счукания чесън и бъркайте, докато леко се сгъсти.

Поднесете парченцата месо с лука, гарнирайте с кускус и залейте с млечния сос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: