Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Унгарска Гулаш Яхния с Телешко

Унгарска Гулаш Яхния с Телешко

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Новак
2563679
Унгарска Гулаш Яхния с Телешко
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4
"Унгарската гулаш яхния с телешко ще ви умае и с аромат, и с вкус"

Необходими продукти

  • картофи - 2 средни
  • телешки джолан - 400 грама
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чушки - 2 червени
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкия джолан на хапки и ги овкусете с червен и черен пипер.

Запържете телешкото и добавете нарязаните чушки, чесън и лук. Задушете за кратко и налейте 1500 мл топла вода или бульон.

Варете яхнията на много слаб огън за поне 2 часа.

Ако не необходимо, доливайте още течност по време на готвенето.

Щом месото омекне достатъчно, прибавете едро нарязаните картофи.

Овкусете с мащерката и дафиновия лист, разбъркайте и сипете доматеното пюре и виното.

Варете още половин час и свалете от огъня.

Унгарската Гулаш Яхния с Телешко е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде е кимиона и за какво е мащерката?
10.03.2024 07:06