Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Картофена яхния с телешко и моркови

Картофена яхния с телешко и моркови

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Картофена яхния с телешко и моркови
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"И днес ще се наслаждаваме на тази яхнийка с картофки и телешко"

Необходими продукти

  • домати - 300 грама (смлени от консерва)
  • телешко месо - 500 грама
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 500 грама
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • нишесте - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на големи хапки телешкото. Прехвърлете ги в тенджера и залейте с вода, сложете да се вари. Обирайте образувалата се пяна и в края посолете.

Извадете свареното месо, а бульона прецедете и запазете.

Загрейте олиото в тенджера и запържете за около 5 минути наситнения лук. Поръсете с червения пипер и добавете месото.

Разбъркайте добре и сипете част от бульона. Щом кипне, прибавете морковите и картофите - нарязани на едро.

Щом омекнат картофите, добавете смлените домати и варете до пълна готовност.

Сгъстете яхнията с нишестето, разредено с малко бульон.

Накрая поръсете картофената яхния с пресен магданоз.

Картофената яхния с телешко и моркови е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: