Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от моркови и карфиол

Яхния от моркови и карфиол

Яхния от моркови и карфиол
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Засищаща яхния с карфиол и моркови - опитахте ли я вече"

Необходими продукти

  • моркови - 4 бр.
  • карфиол - 1 глава, малка
  • лук - 2 глави
  • домати - 4 бр. (или 1 супена лъжица доматено пюре)
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 4 с.л. растително
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на тънки филийки моркови се задушават в половината от растителното масло заедно със ситно нарязания лук и щипка сол на тих огън около 15 мин.

Прибавят се останалото растително масло, нарязаните домати, карфиолът, накъсан на цветчета, нарязаният на дребно кочан и малките листа от карфиола.

Като поомекнат съставките, се прибавя ½ чаена чаша гореща вода, като през време на варенето се добавя по 1–2 супени лъжици гореща вода.

Наръсва се брашното и след 3 – 4 мин. се наръсва магданозът. Ястието се поднася с кнедли, пържени картофи и салата по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: