Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Карфиол с майонеза

Карфиол с майонеза

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447892351
Карфиол с майонеза1 / 2
11/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Разбира се, че само малко майонеза ви е нужна и ще се насладите на най-вкусния карфиол"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 450 мл растително
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се изчиства, измива и накъсва на малки клончета, бланшира се за 3-4 минути.

От жълтъците и растителното масло се приготвя домашна майонеза, която се подправя със сол и лимоновия сок и се поднася към готовия бланширан карфиол.

Сместа се оформя в чиния и се украсява с магданоза. Поднася се като предястие.

Забележка: Рецептата може да се изпълни с промишлено произведена майонеза.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: