Начин на приготвяне
Телешкото месо се нарязва на кубчета и се слага в тенджера. За да се свари добре, водата трябва да го покрива. Следете месото и периодично отстранявайте пяната с лъжица.
След 20-30 минути добавете дафиновия лист. Нарежете лука и морковите, и добавете и тях към месото. Ястието се вари на бавен огън и проверявате, докато омекне месото. Това месо се вари много бавно и затова бъдете търпеливи. Може да отнеме и повече от 3 часа.
Когато месото е добре сварено, можете да добавите сол и черен пипер. След това прибавете и доматите към ястието с телешко и разбъркайте добре.
Предварително почистете спанака, измийте го и го накъсайте на ситно. Когато месото е добре сварено, можете да прибавите и спанака към телешката яхния. Разбъркайте добре всичко и оставете яхнията със спанак и месо да се готви още 30 минутки.
Накрая прибавете маслото към тази вкусна яхния, разбъркайте и оставете върху изключения котлон, докато изстине.
Яхния с телешко и спанак поднасяме с пухкав пълнозърнест хляб.