Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхния»Яхния със спанак и телешко

Яхния със спанак и телешко

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Яхния със спанак и телешко
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Добрата стара яхния с телешко и спанак - гозба за цялото семейство"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г
  • спанак - 300 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л. (препечено)
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • сол
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и го сложете да се свари до готовност заедно с малко сол, няколко зърна черен пипер, бахар и 1 дафинов лист.

Щом заври периодично, премахвайте образувалата се пяна.

След това прецедете бульона и го запазете.

Нарежете пресния лук на ситно, а моркова настържете на едро ренде.

Измийте спанака и също нарежете.

Задушете в тенджера лука и моркова заедно с олиото и малко вода.

Щом остане на мазнина, прибавете спанака, също да се задуши и омекне.

След това добавете месото и прецедения бульон, както и пресен или сух джоджен. Оставете да заври и гответе 15-20 минути.

Размийте брашното, червения пипер с малко вода и ги добавете към яхнията. Гответе още 5 минути.

Накрая поръсете яхнията със спанак и телешко със ситно нарян пресен магданоз и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: