Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Манджи»Картофена манджа с телешко

Картофена манджа с телешко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Картофена манджа с телешко1 / 2
20/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6-8
"Семейството се сплотява най-добре на маса, на по една порция обикновена картофена манджа с телешко!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г, без мазнини
  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 броя
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • девесил - сушен, на вкус
  • целина - 2 стръка прясна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на парчета и го запържете равномерно в мазнината. Добавете към него нарязаните лук и моркови и поръсете с брашно и червен пипер. Долейте гореща вода, колкото да покрие месото и оставете да се вари под капак за около час и половина.

След това прибавете обелените и нарязани картофи, посолете и варете около 15 минути, до омекването има. Овкусете с чубрицата, накълцаната целина, девесила и черен пипер на вкус, разбъркваме и отнемаме от котлона.

Рейтинг

4.8
512
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Svetoslav Draganov
Svetoslav Draganov
Много хубава рецепта.Аз си позволих да прибавя консерва домати и чаша вино заедно с водата.Сложих и няколко скилидки чесън заедно с две червени чушки.Жестокост се получи.
30.06.2018 23:32
Потребител#169353
Потребител#169353
А магданоза кога се слага
21.06.2017 16:31
Добрина
Добрина
strahotna e prosto vliza v nasheto meniu ot dnes ..
08.01.2016 17:02
Руми
Руми
Браво за рецептата, получи се нещо уникално...И девесила и целината са задължителни,нямям думи
04.11.2015 14:28
Миро
Миро
Браво за рецептата, получи се нещо уникално
13.06.2015 19:09
1
1
Руми
Руми
Много вкусна рецепта, препоръчвам задължително девесила, голяма вкусотия.
28.06.2011 17:23
4
Петя
Петя
Много вкусно ястие. Спазвах рецептата точно. Картофите, които ползвах бяха пресни. Благодаря за рецептата.
16.06.2011 09:29
1