Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Вегетарианска яхния със спанак и картофи

Вегетарианска яхния със спанак и картофи

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Вегетарианска яхния със спанак и картофи
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусна вегетарианска яхнийка, която да поднесете с парче домашен хляб за разкош"

Необходими продукти

  • картофи - около 500 грама
  • спанак - 300 грама (пресен)
  • олио - 50 мл
  • моркови - 1 брой
  • пресен лук - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен - пресен
  • девесил - пресен
  • магданоз - пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака и махнете дебелите дръжки.

В тенджера загрейте литър вода. Когато заври, бланширайте за 1-2 минути спанака, за да омекне.

Настържете моркова, картофите и лука нарежете.

Задушете моркова и лука в загрятото олио, като добавите и няколко лъжици вода.

Когато омекне лукът, сипете вътре брашното с червения пипер и запържете за кратко. Веднага сипете литър гореща вода.

Когато бульонът кипне, добавете картофите, посолете и поръсете с черен пипер. След около 20 минути прибавете бланширания спанак (наситнен). Овкусете с пресните девесил, магданоз и джоджен.

Варете яхнията до омекване на картофите - още около 10 минути.

Вегетарианската яхния със спанак и картофи е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: