Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния с картофи и кренвирши

Яхния с картофи и кренвирши

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Яхния с картофи и кренвирши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • кренвирши - пилешки
  • картофи - 600 г
  • лук - 1 глава
  • боб - 1 консерва, малка
  • моркови - 1 брой
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците. В тенджера загрейте малко мазнина и запържете скълцания лук. Добавете нарязания на кубчета морков и запържете и него.

Прехвърлете зеленчуците в чиния. В същия съд долейте още малко мазнина и запържете брашното с червения пипер.

Разредете с 1 л пилешки бульон. Върнете зеленчуците, добавете боба, нарязаните на малки кубчета картофи и разбъркайте.

При нужда долейте още бульон. оставете ястието да къкри, докато картофите леко поомекнат. Добавете мини пилешки кренвирши или по-едро нарязани големи.

Оставете яхнията да ври още около 10 минути и овкусете със сол, черен пипер и др. подправки на вкус.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: