Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото с настъргания морков. Спанакът се измива и се нарязва.
Добавя се при лука и се запържва 2-3 мин. Добавя се доматът, нарязан на кубчета.
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета и те се добавят в тенджерата. Налива се вода, посолява се и се вари, докато се сварят всички зеленчуци.
Прибавя се фидето и се вари до готовност. Жълтъкът се разбива с киселото мляко.
Супата се отстранява от огъня и с черпак се сипва от нея в купата с яйцето и млякото, като се бърка, да не се пресече яйцето.
След това сместа от купата се изсипва в общата зеленчукова супа и се разбърква.
Поръсва се с магданоза пролетната супа със спанак картофи и фиде.