Начин на приготвяне
Двата вида лук се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера с подсолена вода заедно с почистените и нарязани на колелца моркови.
В тенджерата се слага малко олио и след като заврят зеленчуците се прибавят нарязаните на кубчета тиквички, джанки и цели или разполовени пресни картофки.
Пресните картофи е достатъчно само да се измият хубаво, без да се белят, защото кожичката им е все още тънка. След това идва ред на ориза.
Към края на готвенето се прибавят нарязаните листа киселец и настърган един домат.
След като оризът и зеленчуците се сварят, супата се маха от котлона и се поръсва с нарязан на ситно копър и смлян черен пипер.
След като малко поизстине се застройва с разбито яйце с кисело мляко.