Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Пролетна супа с пресни картофи, тиквички и киселец

Пролетна супа с пресни картофи, тиквички и киселец

Пролетна супа с пресни картофи, тиквички и киселец
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • лук - 1 глава малка
  • пресен лук - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1/2 бр.
  • зелени джанки - 5 бр.
  • пресни картофи - 5 - 6 бр. малки
  • ориз - 1 к.ч.
  • киселец - 1 шепа
  • домати - 1 бр.
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида лук се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тенджера с подсолена вода заедно с почистените и нарязани на колелца моркови.

В тенджерата се слага малко олио и след като заврят зеленчуците се прибавят нарязаните на кубчета тиквички, джанки и цели или разполовени пресни картофки.

Пресните картофи е достатъчно само да се измият хубаво, без да се белят, защото кожичката им е все още тънка. След това идва ред на ориза.

Към края на готвенето се прибавят нарязаните листа киселец и настърган един домат.

След като оризът и зеленчуците се сварят, супата се маха от котлона и се поръсва с нарязан на ситно копър и смлян черен пипер.

След като малко поизстине се застройва с разбито яйце с кисело мляко.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: