Начин на приготвяне
Омесете каймата с подправки по ваш вкус. Обелете и нарежете на шайби картофите и тиквичките. Нагрейте олио, изпържете първо картофите до полуготовност и ги посолете на вкус, оставете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната им мазнина.
По същия начин процедирате и с тиквичките. От каймата оформете кюфтета, пържите ги, колкото да се запечатат и стегнат.
В тенджера сипете олиото и добавете предварително смлените в блендер лук, чесън, моркови и чушки, запържете ги за кратко. Към тях прибавете доматите и варите до леко сгъстяване. Посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
В тава с капак сипете половината доматена смес и започнете да редувате кюфте, картоф, тиквичка, отново кюфте и т.н. в кръг, до изчерпване на продуктите.
Отгоре сипете останалата половина доматена смес, поръсете с босилек, покрийте с капака на тавата и я поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до пълна готовност на ястието - за около 40 минути.
През последните 5-10 минути на печене премахнете капака на тавата за лек загар на кебапа.