Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Чомлек»Телешки чомлек кебап с пресни картофи

Телешки чомлек кебап с пресни картофи

Телешки чомлек кебап с пресни картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
325 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • телешко месо - около 3 кг джолан
  • картофи - 1 кг пресни
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • лук - 500 г, кромид
  • чесън - 1 глава стар или 2 - 3 глави пресен
  • червено вино - 4 ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 12 - 15 зърна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оберете месото от джолана, накиснете го в студена вода за 1 час, след което го нарежете на порции и го смесете с остърганите и надробени на парчета картофи, нарязания на полукръгчета лук, наситнените чушки и обелените скилидки чесън.

Изсипете сместа в пръстено гърне или глинен гювеч, прибавете дафиновите листа, зърната черен пипер, червения пипер и солта, налейте олиото и виното, захлупете съда и го сложете в предварително загрята на 100 градуса фурна, да къкри 4-5 часа.

Поднесете готовия Телешки чомлек кебап с пресни картофи, докато е още топъл.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: