Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофи в йенска тенджера

Пресни картофи в йенска тенджера

Пресни картофи в йенска тенджера
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Пресни картофки, които си чакат сочното парче месо, на което ще бъдат перфектна гарнитура"

Необходими продукти

  • картофи - 500 г варени
  • зеленчуков бульон - 1/2 кубче
  • розмарин - щипка
  • мащерка
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на пресните картофи в йенска тенджера най-напред се започва от почистването на картофите от люспите.

Овкусяват се с бульона и подправките. Отгоре се нарязва кравето масло.

Захлупват се с капака на тенджерата и се пекат в силна фурна, докато се зачервят.

Получават се много апетитни печени картофи, подходящи за гарнитура за месо.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: