Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени картофи»Задушени картофи в йенска тенджера

Задушени картофи в йенска тенджера

Задушени картофи в йенска тенджера
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • червени картофи - 600 г
  • сол
  • червен пипер - 1 к.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • масло - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво и се разполовяват.

Слагат се в йенска тенджера с капак, поръсват се с малко сол, стрито кубче зеленчуков бульон и червн пипер. Разбъркват се и отгоре на няколко места се слага по малко краве масло.

В тенджерата се налива около 200 мл вода, похлупва се и се слага в студена фурна.

Картофите се пекат на 200 градуса, като периодично се разбъркват внимателно да не се ракашкат.

Към края на готвенето се слагат счуканите скилидки чесън, а нарязаният копър веднага щом картофите са готови и се извадят от фурната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: