Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пържоли»Свински пържоли в йенска тенджера

Свински пържоли в йенска тенджера

Свински пържоли в йенска тенджера
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
190 мин.
Порции
2
"Приятен апетит с нашите свински пържолки, приготвени в йенска тенджера"

Необходими продукти

  • пържоли - 2 бр. свински
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • соев сос - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • универсална подправка - 1 с.л. за барбекю
  • олио - 3 с.л.
  • картофи - 3 бр.
  • бира - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се овкусяват с подправките и се объркват в по-голяма купа или тава.

Картофите се обелват и се нарязват на колелца, и те се прибавят към пържолите. Оставят се да престоят около 1 час. Поставят се пържолите в йенската тенджера и отстрани се нареждат картофките.

Налива се бирата и се поставя капака на съда с пържолите с картофи.

Печем свинското с картофи около 2 часа.

Свински пържоли в йенска тенджера - за радост на малки и големи!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: